Peace Parks Foundation bevarar den biologiska mångfalden och ekosystemen i naturskyddsområden som sträcker sig över landsgränserna i 10 länder i södra Afrika. Vi verkar för en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling i de 10 länder vi jobbar inom. Våra insatser bevarar djur & natur och förbättrar livskvaliteten för människor som bor i området och skapar därmed långsiktig tillväxt i dessa stora ekosystem.
Viltbrott, som tjuvjakt och illegal handel av djur, förstör den biologisk mångfalden och samhällen i stort. Vi arbetar med att aktivt förebygga och bekämpa tjuvjakt och den illegala handeln av djur i södra Afrika med syfte att rädda våra hotade djurarter från utrotning.
Genom att ta vilda djur från områden som har överskott på en art och varsamt återintroducera dem till områden där arten har minskat i antal – stärker vi biologiska mångfalden och ekosystemet.
Vårt arbete stödjer Southern African Wildlife College, som utbildar parkvakter och trackers, och SA College for Tourism, som erbjuder utbildningar för jobb inom turistnäringen. Genom att utbilda de som bor och lever i naturskyddsområdena kommer naturen och djuren att tas om hand, kunnigt och långsiktigt. Därmed stödjer vi en hållbar ekonomisk tillväxt i regionen.
Vi arbetar på olika sätt med att stärka lokalbefolkningen för det är endast genom minskad fattigdom och ekonomisk tillväxt som vi bevarar djur och natur och når en hållbar ekonomisk utveckling.
Leoparden är känd för sin otroliga anpassningsförmåga och stora habitat, från berg till kustlinjer. Trots det har leoparden försvunnit från minst 49% av sitt historiska område i Afrika.
En hel generation – 100 000 barn – i ett naturskyddsområde i Zimbabwe och Moçambique utbildas i projektet Peace & Changemaker Generation till förändrare som kan ta ställning mot tjuvjakt och för flickors rättigheter i sina byar.
I Afrikas första och till ytan största marina naturpark skyddas den utrotningshotade havssköldpaddan. Här får de en fristad genom att de oavbrutet övervakas av våra sköldpaddsövervakare och räddas från utrotning
Vildmarkshotellet Anvil Bay i naturskyddsområdet Maputo Special Reserve i Moçambique ägs av Chemucane community och startades 2005 med stöd från Peace Parks, och drivs av de som bor i området. Naturreservaten utvecklas alltså genom lokala företag som på ett hållbart sätt drar nytta av den fantastiska natur som finns i Moçambique.
SENSA-projektet syftar till att utveckla en gemensam plattform som stöder hållbar och ansvarsfull turism och skyddar avlägsna områden såsom naturparker, naturreservat och historiska platser. I projektet finansieras och används flera typer av satelliter för navigation, kommunikation och observation vilket gör att användarna som arbetar i området kan följa transportvägar i området, se dess tillgänglighet och lokalisera räddningstjänster.