Mor- och barnarmband som räddar elefanter

Peace Parks Foundation har i samarbete med smyckesdesignern Sandra Teresa tagit fram ett set med mor- och barnarmband som säljs till förmån för elefanterna i Afrika.

– Varje år dödas det cirka 20 000 elefanter, det största hotet är tjuvjakten och den illegala handeln med elfenben, säger Helena Johnzon Dahl på Peace Parks Foundation.

– Relationen mellan en elefantmor och hennes kalv är livslång och bandet är väldigt tätt, därav föddes idén om att designa armband för att hylla det unika och kärleksfulla bandet mellan mor och barn, säger Sandra Teresa Molander.

Peace Parks Foundation jobbar med att stoppa tjuvjakten. Det görs genom utbildning av parkvakter, viltbrottsutredningar, påverkansarbete på den illegala avsättningsmarknaden och ny teknologi.

– Det här setet är speciellt på många sätt, dels för att det för varje sålt set skänks 100 kr till Peace Parks Foundation för deras arbete med att rädda fler elefanter från ett grymt öde, dels för att det är smycken som knyter människor tillsammans, som en liten kärlekspåminnelse till vardags – mor och barn emellan, säger Sandra Teresa.

Mor- och barnarmbanden är tillverkade av halvädelstenar. På vartdera armband hänger det en guldpläterad elefant som berlock. Gåvorna från elefantarmbanden kommer att gå till
arbetet med att stoppa tjuvjakten.

Beställa armbandet här

Dela

Stöd oss
Swish: 900 1587
Plusgiro: 90 01 58-7
Peace Parks Foundation Sweden, Olof Palmes gata 29, 111 22 Stockholm
Tel +46 8 748 00 90, info@peaceparks.se