Kgalagadi

Länder: Botswana och Sydafrika | Yta: 37 256 km²

Kgalagadi instiftades på initiativ och med stöd av Peace Parks. Tack vare det etablerade officiella samarbetet mellan Sydafrika och Botswana skapas idag en hållbar tillväxt i området.

Naturskyddsområdet är det första av sitt slag där turister kan röra sig fritt över nationsgränserna. Med sina 37 256 km² har Kgalagadi blivit en populär turistdestination. Turister får här via en enskild anläggning tillgång till hela parken som bemannas av tulltjänstemän från båda länderna. Det krävs inga pass för att komma in i parken så länge inte utfärden görs till ett annat land än det man kom från.

Naturskyddsområdet syftar också till att bevara kulturen och de traditionella kunskaperna hos ‡Khomani San och Mier. Med hjälp av finansiering från Peace Parks Foundation stöds utbildningsprogrammet Imbew och traditionella skolor vars mål är att överföra äldre generationers kunskaper om biodiversitet, medicinalväxter, jakt till den yngre generationen. En lyxlodge ägd av ursprungsbefolkningarna ‡Khomani San och Mier öppnade dörrarna 2007 med hjälp av stöd från Peace Parks Foundation.
Stöd oss
Swish: 900 1587
Plusgiro: 90 01 58-7
Peace Parks Foundation Sweden, Olof Palmes gata 29, 111 22 Stockholm
Tel +46 8 748 00 90, info@peaceparks.se