Tack Postkodlotteriet

På Svenska Postkodlotteriets galakväll stod det klart att 61 ideella organisationer får dela på över 1 miljard kronor från Postkodlotteriet 2024. Som en av organisationerna i Postkodfamiljen har vi fått 7 miljoner kronor i basstöd det här året.

Peace Parks Foundation fick i år även 10,5 miljoner till drömprojektet “Rädda savannskogen – naturvårdsinsatser för människa, djur och natur”.

– Syftet med drömprojektet är att genom miljösmarta åtgärder stoppa avskogningen, lära lokalsamhällen hur skogsbränder hanteras och undviks samt hur ett hållbart odlande både skyddar skog och annan växtlighet, säger Werner Myburgh, CEO på Peace Parks Foundation.

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv. Alla organisationer är olika men har samma mål- att tillsammans göra världen bättre för människa, djur och natur.

Stort tack till Postkodlotteriet och till alla lottköpare för att ni bidrar till en hållbar framtid för djur, natur och människor i södra Afrika.

Postkodeffekten

Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten.

För att läsa mer om Postkodlotteriet:
https://www.postkodlotteriet.se/valgorenhet/postkodeffekten/mer-valgorenhet—tack-vare-dig

Dela

Stöd oss
Swish: 900 1587
Plusgiro: 90 01 58-7
Peace Parks Foundation Sweden, Olof Palmes gata 29, 111 22 Stockholm
Tel +46 8 748 00 90, info@peaceparks.se